- kurki@kurki-hp.com.pl
- +48 664 220 201
- (pracujemy od poniedziałku do piątku w godzinach 08.00-16.00)
Okres odchowu (do 17 tygodnia):
Przeżywalność | 98% |
Zużycie paszy | 5,75 - 6,13 kg (śr. 5,94 kg) |
Masa ciała w 17 tyg. | 1,40 - 1,48 kg |
Okres nieśności (do 100 tygodnia):
Szczyt nieśności | 95 - 96% |
Produkcja jaj w odniesieniu do stanu aktualnego do 60 tyg. | 257 - 266 |
Produkcja jaj w odniesieniu do stanu aktualnego do 90 tyg. | 419 - 432 |
Produkcja jaj w odniesieniu do stanu aktualnego do 100 tyg. | 468 - 483 |
Przeżywalność do 60 tygodnia | 97% |
Przeżywalność do 100 tygodnia | 92% |
Wiek uzyskania 50% produkcji | 140 dni |
Średnia masa jaja w 26 tygodniu | 57,3 - 59,7 g |
Średnia masa jaja w 32 tygodniu | 60,1 - 62,5 g |
Średnia masa jaja w 70 tygodniu | 62,9 - 65,5 g |
Średnia masa jaja w 100 tygodniu | 64,0 – 66,7 g |
Całkowita masa jaj na nioskę w odniesieniu do stanu początkowego (18-100 tyg.) | 28,4 kg |
Wytrzymałość skorupy | doskonała |
Średnie dzienne spożycie paszy (18-100 tyg.) | 105 -112 g/dzień/ptak |
Średnie spożycie paszy na 1 jajo (20 - 100 tydzień) | 128 - 132 g/jajo |