- kurki@kurki-hp.com.pl
- +48 664 220 201
- (pracujemy od poniedziałku do piątku w godzinach 08.00-16.00)
Okres odchowu (do 17 tygodnia):
Przeżywalność | 98% |
Zużycie paszy | 5,96 – 6,33 kg |
Masa ciała w 17 tygodniu | 1,46 – 1,48 kg |
Okres nieśności (do 90 tygodnia):
Szczyt nieśności | 95 - 97% |
Produkcja jaj w odniesieniu do stanu aktualnego do 60 tyg. | 256 - 263 |
Produkcja jaj w odniesieniu do stanu aktualnego do 90 tyg. | 425 - 434 |
Przeżywalność do 60 tygodnia | 98% |
Przeżywalność do 90 tygodnia | 94% |
Wiek uzyskania 50% produkcji | 143 dni |
Średnia masa jaj w 26 tygodniu | 59,0 – 61,0 g |
Średnia masa jaj w 32 tygodniu | 61,2 - 63,2 g |
Średnia masa jaj w 70 tygodniu | 63,8 - 65,8 g |
Całkowita masa jaj na nioskę w odniesieniu do stanu początkowego (18-90 tyg.) | 26,6 kg |
Wytrzymałość skorupy | doskonała |
Średnie dzienne spożycie paszy (18 - 90 tydzień) | 101 - 106 g/dzień/ptak |
Średnie spożycie paszy na 1 jajo (20 - 80 tydzień) | 109 - 121 g/jajo |